Umjetnicki randevu Amire i Bojana

Muzički događaj XENOPHONIA, 10. aprila u Bosanskom kulturnom centru, priprema posebno iznenađenje ljubiteljima glasa Amire Medunjanin.

Taj dan imat će priliku prisustvovati još jednom Amirinom premijernom koncertu, ovaj put u duetu sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u okviru programa Next Generation 12. Jazz Festa Sarajevo 2008 kada je svojim glasom i interpretacijom osvojila i publiku i kritiku, Amira sa nestrpljenjem očekuje svoj naredni nastup u BKC-u.

“Ovaj koncert je ne samo velika prilika za mene da nastupim sa sjajnim umjetnikom kao što je Bojan, već i izazov da se publici predstavim u novom svjetlu”, kaže Amira i dodaje kako je za koncert pripljemljen i poseban program. “Na koncertu ćemo izvesti repertoar koji osim mog standardnog izbora sevdalinki i makedonskih tradicionalnih pjesama uključuje i neke od pjesama koje do sada nisam javno izvodila.”

Za publiku ovaj je koncert prilika da 10. aprila prisustvuju muzičkom susretu vrhunskih umjetnika: Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića. Bojan će dan ranije također u BKC-u svojim solo koncertom otvoriti prvo izdanje muzičkog događaja XENOPHONIA koji će trajati od 9. do 12. aprila u Sarajevu.

Ulaznice za koncert po cijeni od 15 KM mogu se rezervirati na linku ulaznice ili kupiti na box officeu BKC-a od 6. aprila.

Komentariši