DAMIR IMAMOVIC NA SCENI SA VRHUNSKIM MUZICARIMA

Jedanaestog aprila na sceni Bosanskog kulturnog centra bit će održan još jedan premijerni nastup u okviru programa XENOPHONIA.

Holandski trubač Eric Vloeimans, naš gitarista i pjevač Damir Imamović, francuski pijanista Bojan Zulfikarpašić i libanski perkusionista Bachar Khalife izvest će repertoar koji će činiti autorske kompozicije svih članova ansambla, kao i neke tradicionalne pjesme sa prostora Balkana. Na repertoaru će biti i kompozicije Zeven i Mashala Bojana Zulfikarpašića. Inače, Mashala je Bojanov prvi autorski rad koji je 1993. godine osvojio nagradu za najbolju autorsku kompoziciju te godine u Francuskoj, a objavljen je na albumu Henryja Texiera "An Indians Week“.

Sarajevski koncert članova kvarteta bit će poseban tim prije što će biti premijera i prilika za publiku da uživa u novoj zajedničkoj muzici članova kvarteta.

Damir Imamović ističe kako je predstojeći nastup neprocjenjivo iskustvo: "Za mene je zaista izazov nastupiti u društvu ovakvih muzičara i sa njima podijeliti scenu BKC-a. Da budem iskren – jedva čekam 9. april kada je zakazana prva proba kvarteta i unaprijed se radujem neprocjenjivom iskustvu koje će mi, mogu sa sigurnošću tvrditi, donijeti ovaj nastup. Posebno imajući u vidu da sam izuzetno sklon estetici svojih kolega iz novog benda.“

Komentariši